Types industriele zonneparken

Fotovoltaïsche zonne-energie is de laatste jaren een populaire energiebron voor industriële activiteiten geworden vanwege de kosteneffectiviteit, betrouwbaarheid en milieuvoordelen. Er zijn verschillende soorten industriële zonneparken, elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. 

Dakinstallatie

Een veel voorkomend type zijn de ondertussen welgekende dak installaties waarbij de zonnepanelen op het dak van een gebouw worden gemonteerd. Dit kan een schuin dak zijn of een plat dak, we gaan altijd onze draagstructuur aanpassen aan het type dak. Afhankelijk van het doel van de installatie gaan we zo veel mogelijk dakoppervlakte benutten.

Grondinstallatie

Installaties op de grond bieden vaak een oplossing voor bedrijven met beperkte dakoppervlakte of moeilijke daken. Afhankelijk van de locatie zal er gewerkt worden met structuren op de grond of in de hoogte. Ook de apparatuur, de omvormers en dergelijke, worden hier vaak buiten voorzien. De bekabeling tot aan de kast kan hier soms een extra uitdaging bieden.

Solar Carports

Deze systemen zijn in principe overdekte parkeerplaatsen met zonnepanelen als dak. De panelen wekken elektriciteit op en bieden tegelijkertijd schaduw en bescherming voor de voertuigen. Solar carports met zonnepanelen zijn een geweldige optie voor ondernemingen met grote parkeerterreinen en kunnen ook worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden.

Interesse in onze diensten?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Drijvende zonnepanelen

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om drijvende zonneparken waarbij de pv-panelen gemonteerd worden op platforms op het water zoals in bvb reservoirs, meren en kanalen. Dit is een relatief nieuw type systeem dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen.  

Kleefpanelen

Kleefpanelen zijn een innovatief type fotovoltaïsche zonnepanelen die bestaan uit fotovoltaïsche cellen die bevestigd zijn op een flexibel substraat en gecoat met een speciale lijm. De panelen kunnen gemakkelijk gemonteerd worden op verschillende oppervlakken waaronder daken, muren en zelfs gebogen oppervlakken. Door hun erg lichte gewicht bieden zij een oplossing in situaties waarbij extra belasting niet mogelijk is. 

Zonnepark op maat

Omwille van het unieke karakter van een verbruiksprofiel is maatwerk de beste manier om voor uw onderneming de juiste installatie uit te werken. Aan elke uitvoering gaan de nodige net- en stabiliteitsstudies vooraf die soms extra aanpassingen vragen.

Daarna gaan onze engineers bepalen wat voor u de beste configuratie is. Zij kunnen steunen op onze jarenlange ervaring en werken met de beste materialen en programma’s.

Onze projecten

Totaaloplossing

Bij D'Arta Frozen Foods in Ardooie heeft Solora een PV installatie gebouwd met een piekvermogen van 9362,19 kWp.

Grondinstallaties

Aquafin zet in op duurzaamheid door het installeren van een zonnepark op de stortplaats. Deze installatie van 750 kWp zorgt er voor dat 25% van de energievraag van de site ingevuld kan worden.

Dakinstallatie

Delhaize Bentille koos voor een PV dakinstallatie. Met hun zonnepanelen installatie van 161,95 kWp benutten ze het volledige dak en zijn ze verzekerd van groene stroom.