Elektrificeer uw onderneming

Uw onderneming verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw bedrijfszekerheid. Klanten en partners kiezen vandaag bewust voor wie u bent en hoe u zich als onderneming profileert. Door te kiezen voor hernieuwbare energie verzekert u de toekomst van uw onderneming en laat u ook uw klanten en werknemers mee genieten.

Laadpalen / laadstations

Een goede laadinfrastructuur biedt veel mogelijkheden. Indien u kiest voor een hybride of elektrisch wagenpark kunnen uw werknemers laden terwijl ze aan het werk zijn. Ook klanten en bezoekers kunnen even bijtanken terwijl ze bij u vertoeven. U kan er zelfs voor kiezen ook buitenstaanders mee te laten genieten via een betalende formule.

Daarnaast optimaliseert u zo het rendement van uw zonnepark door zo veel mogelijk zonne-energie te benutten ter plaatse en injectie te vermijden.

Batterijopslag

Een batterijsysteem kan soms een interessante toevoeging zijn aan uw zonnepark, vooral wanneer er een onbalans bestaat tussen de productie en de consumptie. U begint bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of u werkt laat door ’s avonds, misschien is uw onderneming zelfs 24/24 actief.

De overschotten aan energie die uw installatie overdag produceert kan u gaan opslaan in een batterijsysteem en gebruiken op een later tijdstip. Daarnaast kan een batterijsysteem ook bepaalde vermogenspieken opvangen.

Het verkopen van energie op de markt kan een investering in batterijen vaak rendabeler maken. De juiste dimensionering op basis van uw verbruiksprofiel is altijd de basis.

Interesse in onze diensten?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Energie management systeem

Het toevoegen van intelligentie door middel van een Energie Management Systeem (EMS) laat toe om al uw energiestromen beter te gaan beheren en uw processen te optimaliseren.

Dankzij een gerichte analyse op basis van reële data van uw onderneming en bekomen we zo een beter inzicht in uw uniek profiel.

In een volgende fase kunnen we dan bepalen welke aanpassingen voor u nuttig zijn:

  • verschuiving van verbruiken
  • aanpassen van processen
  • toevoegen van productie
  • installatie van een batterijsysteem

Alles op maat van uw onderneming en op basis van effectieve cijfers.

Onze projecten

Totaaloplossing

Bij D'Arta Frozen Foods in Ardooie heeft Solora een PV installatie gebouwd met een piekvermogen van 9362,19 kWp.

Grondinstallaties

Aquafin zet in op duurzaamheid door het installeren van een zonnepark op de stortplaats. Deze installatie van 750 kWp zorgt er voor dat 25% van de energievraag van de site ingevuld kan worden.

Dakinstallatie

Delhaize Bentille koos voor een PV dakinstallatie. Met hun zonnepanelen installatie van 161,95 kWp benutten ze het volledige dak en zijn ze verzekerd van groene stroom.