The Future is Solar

Zonneparken

Ontdek ons aanbod van dakinstallaties, grondinstallaties, kleefpanelen, floating zonnepanelen en solar carports.

Batterijsystemen

Maximaliseer het rendement van je zonnepark door energie op te slaan en te gebruiken wanneer je ze nodig hebt.

Laadoplossingen

Meer elektrische wagens betekent meer nood aan gepaste laadoplossingen. Ook hier staan wij u bij.

Financiële voordelen

Investeer in een zonnepark met Solora en krijg een hoog investeringsrendement tegen lage kosten. Verlaag uw energiekosten en bespaar geld! 

Milieuvriendelijk

Het bouwen van een zonnepark is een milieuvriendelijke manier om de CO2-uitstoot te verminderen en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Solora, uw one stop shop

Solora gaat net een stapje verder en kiest écht voor duurzaamheid en samenwerking op lange termijn. Wij staan u bij in de transitie en bieden u de gepaste oplossing op het gepaste moment.

Ontwerp en constructie van hoge kwaliteit

Bij ons staat kwaliteit centraal: wij designen en realiseren enkel zonneparken die voldoen aan de hoogste standaarden. Onze expertise garandeert duurzaamheid en betrouwbaarheid bij elk project.

Future proof oplossing

Bij Solora gebruiken we de modernste technologie en volgen we de nieuwste trends en innovaties. Zo bent u steeds verzekerd van de meest passende oplossingen en de hoogste rendementen.  

Eigen productie

Door zelf in te staan voor uw productie wordt u onafhankelijker van schommelingen in het elektriciteitsnet en de prijzen.  

Interesse in onze diensten?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Types zonneparken voor bedrijven

Naast de traditionele dakinstallaties zijn er nog een heel wat alternatieven beschikbaar die misschien minder bekend zijn. Is het niet mogelijk om zonnepanelen op uw bedrijfsdak te plaatsen of wilt u het huidige zonnepark uitbreiden met andere mogelijkheden?

Ontdek alle opties

Verduurzaam en elektrificeer uw hele bedrijf

Het doel van Solora is om onze klanten te begeleiden in hun transitie naar groene stroom, en daarvoor kijken we ook verder dan zonnepanelen. Nu de toekomst meer en meer duurzaam en elektrisch wordt, is het misschien ook het moment om uw bedrijfsinfrastructuur te revalueren. Heeft u al gedacht aan laadpalen voor het wagenpark?

Ontdek onze mogelijkheden

Waarom kiezen bedrijven massaal voor zonnepanelen?

Een eigen zonnepanelen installatie bouwen kan voor bedrijven aanzienlijke voordelen opleveren. Deze voordelen omvatten kostenbesparing, rendement op investering (ROI), milieueffecten, duurzaamheid en energieonafhankelijkheid.

Kostenbesparing

Zonne-energie is een hernieuwbare bron die steeds goedkoper wordt dan de traditionele fossiele brandstoffen. Bedrijven die investeren in een zonnepark kunnen aanzienlijk besparen op hun energierekening. Bovendien bieden veel overheden financiële prikkels voor bedrijven die investeren in hernieuwbare energie, waardoor de kosten van de bouw en exploitatie van een zonnepark verder dalen. 

ROI

Een ander voordeel van het bouwen van een zonnepark is een hoge ROI. Zonneparken hebben doorgaans een lange levensduur, waarbij veel systemen 25-30 jaar of meer meegaan. Dit betekent dat bedrijven hun investering op relatief korte termijn kunnen terugverdienen. Naarmate de kosten van zonne-energietechnologie blijven dalen, zal de ROI van een zonnepark nog verbeteren.

Impact op het milieu

Naast de kosten en financiële voordelen heeft de aanleg van een zonnepark ook een positief effect op het milieu. Zonne-energie is een schone en hernieuwbare bron die geen schadelijke emissies of verontreinigende stoffen produceert. Dit kan bedrijven helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Energieonafhankelijkheid

De aanleg van een zonnepark kan bedrijven helpen energieonafhankelijkheid te bereiken. Door zelf energie op te wekken kunnen bedrijven hun afhankelijkheid van traditionele energiebronnen verminderen en zich beschermen tegen schommelingen in de energieprijzen. Dit kan bedrijven meer zekerheid en stabiliteit geven in een steeds veranderend energielandschap. 

Onze projecten

Totaaloplossing

Bij D'Arta Frozen Foods in Ardooie heeft Solora een PV installatie gebouwd met een piekvermogen van 9362,19 kWp.

Grondinstallaties

Aquafin zet in op duurzaamheid door het installeren van een zonnepark op de stortplaats. Deze installatie van 750 kWp zorgt er voor dat 25% van de energievraag van de site ingevuld kan worden.

Dakinstallatie

Delhaize Bentille koos voor een PV dakinstallatie. Met hun zonnepanelen installatie van 161,95 kWp benutten ze het volledige dak en zijn ze verzekerd van groene stroom.