Asset management

Asset Management staat voor het financieel, commercieel en administratief beheer van PV-parken. Solora verzorgt ook dit belangrijke onderdeel voor haar klanten in combinatie met het technische onderhoud en beheer (O&M) van de installatie.

Dankzij onze ruime ervaring in asset management zorgen we er bij Solora voor dat alle financiële doelstellingen van het PV-park worden gehaald. Daarnaast voert Solora met de grootste zorg alle administratieve taken uit en worden alle wettelijke verplichtingen en/of wijzigingen op de voet gevolgd.

Levensduur garanderen

Door een optimale opvolging kunnen opbrengsten op lange termijn gegarandeerd worden en stelt u uw investering veilig. Waarborgen en garanties worden gemonitord en aanpassingen uitgevoerd wanneer nodig.

Relatiebeheer

Relaties met banken, investeerders en lokale overheden zijn ook belangrijk bij het asset management. Banken en investeerders zorgen voor de financiering van een zonnepark, terwijl lokale autoriteiten voorschriften en richtlijnen kunnen hebben die moeten worden nageleefd.

Risico’s minimaliseren

Asset Management kan helpen bij het identificeren en beperken van potentiële risico’s waaronder bijvoorbeeld zware weersomstandigheden, diefstal, vandalisme en meer. Het afsluiten en beheren van de gepaste verzekeringen is dan ook een belangrijk onderdeel zodat problemen die kunnen leiden tot een financieel verlies geminimaliseerd worden.  

Voldoen aan de regelgeving

Het is cruciaal om te voldoen aan de verschillende overheidsstimulansen en voorschriften die betrekking hebben op zonneparken. Het bijhouden van deze voorschriften wordt vergemakkelijkt door professioneel asset management, waardoor u op de hoogte blijft van alle wijzigingen en ervoor kunt zorgen dat uw systeem aan alle noodzakelijke vereisten voldoet.

Interesse in onze diensten?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Onze projecten

Totaaloplossing

Bij D'Arta Frozen Foods in Ardooie heeft Solora een PV installatie gebouwd met een piekvermogen van 9362,19 kWp.

Grondinstallaties

Aquafin zet in op duurzaamheid door het installeren van een zonnepark op de stortplaats. Deze installatie van 750 kWp zorgt er voor dat 25% van de energievraag van de site ingevuld kan worden.

Dakinstallatie

Delhaize Bentille koos voor een PV dakinstallatie. Met hun zonnepanelen installatie van 161,95 kWp benutten ze het volledige dak en zijn ze verzekerd van groene stroom.