Onderhoud en Monitoring
van zonneparken

Waarom Onderhoud en Monitoring?

  • Onderhoud & Monitoring zorgen er voor dat uw zonnepark goed blijft functioneren en dat uw zonnepanelen efficiënt elektriciteit opwekken.
  • Door het continu monitoren van de productie vanop afstand kunnen we preventief zorgen voor het onderhoud van omvormers, regelmatige inspectie van de panelen en eventuele dringende interventies inplannen wanneer nodig.  
  • Op die manier verlengen we de levensduur van uw zonnepark, voorkomen we dure reparaties en verhogen we het rendement van uw investering.
  • Een O&M plan wordt steeds uitgebreid opgesteld op maat van uw wensen. 

Onze O&M Diensten

Cleaning

Stof, bladeren en ander vuil kunnen zich ophopen op zonnepanelen, waardoor het licht geblokkeerd wordt en de efficiëntie afneemt. Om een installatie optimaal te laten presteren, is het essentieel om de zonnepanelen tijdig te reinigen.

Lees meer over cleaning

Monitoring & Alerting

Dankzij 24/7 real-time monitoring kunnen we vanuit onze controlekamer in Gent de prestaties van uw zonnepark continu controleren, snel problemen identificeren en aanpakken. Dit gebeurt via een eigen ontwikkeld platform met ingebouwd alarmsysteem. U krijgt als eigenaar uiteraard ook toegang tot deze data.

Lees meer over monitoring en alerting

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud is de sleutel die ervoor zorgt dat uw zonnepark optimaal blijft functioneren en renderen. Door regelmatig preventief onderhoud in te plannen zorgen we ervoor dat uw installatie veilig en efficiënt blijft draaien en gaan we de kosten van reparaties en vervangingen minimaliseren.

Met het juist onderhoudsplan kiest u voor succes op lange termijn.

Alles over preventief onderhoud

Correctief onderhoud

Correctief onderhoud is de reparatie of vervanging van defecte of kapotte apparatuur in een zonnepark. Het is een belangrijk aspect om de algemene prestaties en efficiëntie van het zonnepark in stand te houden.

Meer over correctief onderhoud

Interesse in onze diensten?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Repowering

Het repoweren van een zonnepark is een belangrijk proces om de efficiëntie en prestaties te maximaliseren. Hierbij gaan we bestaande zonnepanelen en componenten vervangen door nieuwere, efficiëntere modellen wat leidt tot verhoogde productie en optimale winsten.

Lees er hier alles over

Asset Management

Asset Management is het toezicht op de financiële en operationele aspecten van een zonnepark. Wij kunnen u hier volledig ontzorgen en gebruiken onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise om uw investeringen optimaal te laten renderen.

Ontdek alles over Asset Management

Inventarisatie en beheer van reserveonderdelen

In onze magazijnen beheren we een stock met reserveonderdelen die noodzakelijk zijn om de goede werking en de continuïteit van de zonneparken te verzekeren.

Garantiebeheer

Wij ontzorgen onze klanten volledig bij de vervanging van beschadigde of defecte onderdelen die gedekt zijn door productgaranties of verzekeringspolissen.

Onze projecten

Totaaloplossing

Bij D'Arta Frozen Foods in Ardooie heeft Solora een PV installatie gebouwd met een piekvermogen van 9362,19 kWp.

Grondinstallaties

Aquafin zet in op duurzaamheid door het installeren van een zonnepark op de stortplaats. Deze installatie van 750 kWp zorgt er voor dat 25% van de energievraag van de site ingevuld kan worden.

Dakinstallatie

Delhaize Bentille koos voor een PV dakinstallatie. Met hun zonnepanelen installatie van 161,95 kWp benutten ze het volledige dak en zijn ze verzekerd van groene stroom.