Preventief en correctief onderhoud

Wat is preventief onderhoud?

Preventief onderhoud is essentieel om zonneparken efficiënt en veilig te laten functioneren. Het bestaat uit regelmatige inspecties, reparaties en vervangingen die bedoeld zijn om potentiële problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen. Deze proactieve aanpak helpt de levensduur van het zonnepark te maximaliseren door tekenen van slijtage op te sporen en zaken te identificeren waar extra onderhoud nodig kan zijn. Preventief onderhoud helpt ook om dure reparaties, stilstand en zelfs veiligheidsproblemen te voorkomen.

Wat is correctief onderhoud?

Correctief onderhoud van zonneparken is het proces van reparatie, vervanging en inspectie van onderdelen of componenten die beschadigd zijn. Dit type onderhoud is meestal nodig als er al schade aan een systeem of onderdeel is ontstaan, in tegenstelling tot preventief onderhoud, dat plaatsvindt voordat er een probleem ontstaat. De primaire doelstellingen van correctief onderhoud zijn de functionaliteit zo snel mogelijk te herstellen en de uitvaltijd te beperken om onderbrekingen van de energieproductie tot een minimum te beperken.

Preventief onderhoud is een prioriteit

Preventief onderhoud is essentieel voor een succesvolle exploitatie van zonneparken. Het helpt stilstand te beperken, veiligheid te garanderen en de levensduur van de apparatuur te maximaliseren. Met een goede planning kan het ook helpen om de kosten van reparaties en vervangingen te minimaliseren. Preventief onderhoud moet een prioriteit zijn in elk zonnepark om de systemen efficiënt en veilig te laten werken.

Interesse in onze diensten?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Onze projecten

Totaaloplossing

Bij D'Arta Frozen Foods in Ardooie heeft Solora een PV installatie gebouwd met een piekvermogen van 9362,19 kWp.

Grondinstallaties

Aquafin zet in op duurzaamheid door het installeren van een zonnepark op de stortplaats. Deze installatie van 750 kWp zorgt er voor dat 25% van de energievraag van de site ingevuld kan worden.

Dakinstallatie

Delhaize Bentille koos voor een PV dakinstallatie. Met hun zonnepanelen installatie van 161,95 kWp benutten ze het volledige dak en zijn ze verzekerd van groene stroom.