Monitoring en alerting

Zonne-energie is de laatste jaren steeds populairder geworden als schone en duurzame energiebron. Om ervoor te zorgen dat zonnepanelen en apparatuur optimaal functioneren, zijn monitoring en alerting systemen echter cruciaal.

24/7 Monitoring

Real-time monitoring houdt in dat de prestaties van de zonnepanelen, apparatuur en systemen voortdurend worden gecontroleerd. Dit gebeurt 24/7 via monitoring door onze operatoren vanuit de controlekamer in Gent. Zo kunnen we eventuele problemen snel identificeren en aanpakken, uitvaltijden minimaliseren en uw energieproductie optimaliseren.

Alerting

Een ingebouwd alarmsysteem zorgt dat er bij onregelmatigheden een melding wordt gemaakt zodat wij onmiddellijk kunnen ingrijpen. Afhankelijk van het type alarm wordt een gepaste actie ondernomen. Sommige zaken kunnen remote aangepakt door onze operatoren, voor andere sturen we iemand van ons technisch team ter plaatse om het probleem op te lossen.

Interesse in onze diensten?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Het Solora Portaal

Via het Solora portaal krijgt u een persoonlijke login en toegang tot uw installatie. Hier krijgt u uniforme, gestandaardiseerde rapporten met diepgaande analyses die het effectieve rendement en de beschikbaarheid tonen ten opzichte van de verwachtingen. Ook de rapporten van alle interventies kan u hier raadplegen.

Rapportage over onderhoudsactiviteiten

Rapportage over de prestaties van uw zonnepark laat ons toe betere inzichten te krijgen in de gezondheid en efficiëntie van de panelen en apparatuur. Via ons eigen platform gaan onze techniekers ook steeds uitgebreid rapporteren over de uitgevoerde interventies en onderhoud. Hierdoor kunnen we trends en patronen in de prestaties van het zonnepark vaststellen, wat kan helpen bij het identificeren van gebieden die verbeterd moeten worden.

Onze projecten

Totaaloplossing

Bij D'Arta Frozen Foods in Ardooie heeft Solora een PV installatie gebouwd met een piekvermogen van 9362,19 kWp.

Grondinstallaties

Aquafin zet in op duurzaamheid door het installeren van een zonnepark op de stortplaats. Deze installatie van 750 kWp zorgt er voor dat 25% van de energievraag van de site ingevuld kan worden.

Dakinstallatie

Delhaize Bentille koos voor een PV dakinstallatie. Met hun zonnepanelen installatie van 161,95 kWp benutten ze het volledige dak en zijn ze verzekerd van groene stroom.