Repowering

Industriële zonneparken zijn ontworpen om jaren te functioneren, maar uiteindelijk kan het rendement van de zonnepanelen en andere componenten afnemen, waardoor de energieopbrengst vermindert. Op dat moment kan het nodig zijn om te overwegen het zonnepark van nieuwe componenten te voorzien om de prestaties te verbeteren.

Wanneer repoweren?

Er zijn verschillende redenen om een zonnepanelen installatie te repoweren:
Leeftijd: De onderdelen van het zonnepark kunnen het einde van hun levensduur hebben bereikt en niet meer optimaal functioneren.
Prestatieproblemen: Het zonnepark kan te kampen hebben met een verminderde energieopbrengst door problemen zoals schaduw, stofophoping of degradatie van modules.
Upgrades: Het zonnepark kan upgrades nodig hebben om de energieopbrengst te verbeteren of om aan nieuwe regelgeving te voldoen.

Haalbaarheidsstudie

Wanneer wordt overwogen een zonnepark van nieuwe energie te voorzien, moet met verschillende factoren rekening worden gehouden, waaronder de leeftijd en de staat van de bestaande apparatuur, het verwachte rendement op de investering en de kosten van nieuwe apparatuur en installatie. Een haalbaarheidsstudie kan helpen bepalen of repowering de beste optie is en wat de meest kosteneffectieve oplossingen zijn.

Interesse in onze diensten?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Onze projecten

Totaaloplossing

Bij D'Arta Frozen Foods in Ardooie heeft Solora een PV installatie gebouwd met een piekvermogen van 9362,19 kWp.

Grondinstallaties

Aquafin zet in op duurzaamheid door het installeren van een zonnepark op de stortplaats. Deze installatie van 750 kWp zorgt er voor dat 25% van de energievraag van de site ingevuld kan worden.

Dakinstallatie

Delhaize Bentille koos voor een PV dakinstallatie. Met hun zonnepanelen installatie van 161,95 kWp benutten ze het volledige dak en zijn ze verzekerd van groene stroom.