Ga naar de inhoud

Het bedrijf

Solora werd opgericht in maart 2014 door Tim Weyens en Jan Van Der Haegen, twee ervaren energiespecialisten die pionierswerk verrichtten op vlak van onderhoud en beheer van zonneparken bij de grootste Belgische PV speler.

De kernactiviteiten van Solora zijn het onderhoud & beheer (O&M) en asset management van industriële zonneparken. Solora heeft O&M-contracten (monitoring, preventief en correctief onderhoud) voor 550 PV-parken in België en Frankrijk met een totale capaciteit van 175 MWp. Solora is daarmee marktleider op de Belgische markt.

Als onafhankelijke speler biedt Solora ook andere diensten in de PV-sector aan zoals energy management, energy consulting en services aan particulieren.

Onze missie

De missie van Solora is om de groene energieproductie van de klanten te maximaliseren en hun investering te beschermen door de zonneparken te onderhouden volgens de hoogste industriële standaarden om zodoende een stabiele inkomstenstroom over de levensduur van het zonnepark te verzekeren.

Onze troeven

 • Unieke Ervaring
  337 PV-dakinstallaties in beheer. Onze techniekers zijn gecertificieerd door de grote omvormerfabrikanten om preventief en correctief onderhoud uit te voeren.
   
 • Brede Technologie-Expertise
  De O&M portefeuille onder beheer omvat componenten van alle grote fabrikanten in de PV-industrie.
   
 • Zorgenvrij zonneparkbeheer
  Solora biedt een zorgloze end-to-end service van beheer tot rapportage met garantie van voorspelbare en stabiele cash flows.
   
 • Garanties
  Om de toekomstige cash flows te verzekeren, bieden we een reeks garanties aan, waaronder availability, performance ratio en elektriciteitsproductie.